Konsten att utföra service på bilen hos en bilverkstad innan din semesterresa i konstsverige

Hur du ger din bil bästa möjliga hållbarhet och säkerhet innan du ger dig ut på din konstsemester i Sverige.

Konst är otroligt och för att inte första din konstresa är det viktigt att du kontrollerar så att bilen är i toppskick innan du ger dig iväg på din konstsemester så jag har tagit fram en artikel om hur du tar bäst vara på din konstsemester.

Ponera att du i genomsnitt arbetar fem dagar i veckan där du är ledig till helgerna det vill säga på lördagar och söndagar. Om tänker så innebär det att det finns nästan 104 dagar på ett år som man är ledig och det är enbart av helger, underbart! Dessutom säger arbetskalendern att varje år i Sverige finns det minst 13 helgdagar. Ser man även till den svenska arbetsmiljölagen så är minsta ledighet 20 arbetsdagar i sträck, det innebär helt enkelt att en arbetsgivare måste bevilja dig minst 20 arbetsdagar på ett år och har ingen laglig rätt att neka dig till detta. När man lägger ihop alla dessa dagar så inser man snart hur mycket ledighet man faktiskt har på ett år som många kanske inte tänker på, närmar bestämt nästan en tredjedel av kalenderåret är faktiskt fri från arbetsdagar. Jag anser att de är viktigt att ta tillvara på den tid vi har på jorden och vända på det hela istället. Varför se till hur mycket vi faktiskt arbetar när vi istället kan fokusera på något positiv och se hur mycket vi kan vara lediga och göra andra roliga, nya, upptäckande saker eller resor och vad passar då inte bättre än att åka en tur i Sverige för att se lite härligheter runt om i vårt fina svea-rike. Innan man ger sig av tycker jag det är viktigt att kontrollera bilen så att allt fungerar och att den är i bra skick. Bästa stället att se hur din bil mår är att ta kontakt med en bilmekaniker. För det värsta som finns är självklart om bilen går sönder på resan inom Sverige, då har man varken tid eller lust att reparera den.  

För hur vill du egentligen spendera dina semesterdagar? Med massa konstverk antar jag? Och hur skulle du vilja det? Personligen skulle jag vilja koppla av, ha kul och resa. För att göra detta behöver du inte vänta på en semester, som ofta är som en speciell dag på året nämligen din födelsedag, bara en gång om året! Det enda du behöver göra är att googla lite sevärdheter i Sverige eller ställen som du skulle vilja besöka och därefter invänta kommande helg. Denna helgen kan med små och enkla medel helt enkelt bli en helt magisk och händelserik resa. Att ta semester på en helg är väldigt underskattat men kan göra otroligt gott i vårat stressiga samhälle som vi lever i. Därför behöver du utföra service på bilen innan du ger dig iväg.

Men första steget innan din helgsemester är att kontrollerat din bil så att du inte får problem på din resa, för då kan njutningen snabbt gå över till en mardröm utan att du var beredd på det. Jag brukar lämna in min bil på en bilverkstad i Högsbo Västra Frölunda för att känna mig trygg inför mina semesterresor. Vart du lämnar in din bil inför Sverigesemestern är självklart upp till dig. Personligen rekommenderar jag en liten mindre bilverkstad som är billigare och troligtvis även håller en högra kvalité på sina reparationer. Dessutom brukar de vara väldigt måna om sina kunder.

Efter att du har lämnat in din bil för reparation och kontroll så är du egentligen helt förberedd på att njuta av din semester eller helgresa utan att vara rädd för att något oväntat skall hända.

Tänk bara: om du gör minst hälften av helgen till en mikroresa, kommer du att upptäcka mer än 50 nya små världar på ett år! Och oroa dig inte för att städningen av huset inte är klar eller att du inte hinner se din favorit TV-serie. Vardagliga sysslor är oändliga, men livets tid går långsamt ut, vi kommer inte alltid att vara unga och fulla av energi. Jag vill ta vara på mitt liv och komma ihåg mer levande och roliga resor än en tv-serie.  

Lycka till med din bil på din konstsemester!